joi, noiembrie 05, 2009


Un american a facut praf unul dintre cele 25 de exemplare Koenigsegg CCX din lume


Un vanzator al dealerului Koenigsegg din New York a lovit exemplarul CCX pe care il avea in showroom. Suedezii au fabricat doar 25 de exemplare ale modelului lor.




Un reprezentant de vanzari al dealerului din New York al constructorului suedez de modele sportive Koenigsegg a suferit un accident grav in timp ce ii demonstra unui potential client capacitatile dinamice de sosea ale exemplarului CCX disponibil in showroom-ul american. Si pentru ca tacamul sa fie complet, accidentul a mai avut o "victima" colaterala supersportiva: un exemplar Porsche 911 GT2 pe care reprezentantul american al dealerului Koenigsegg l-a acrosat in drumul spre barierele laterale ale soselei.







Desi era asigurata, masina in cauza este una dintre cele mai rare de pe Pamant, suedezii construind doar 25 de exemplare. Doar 10 dintre acestea au luat drumul Statelor Unite. Pentru a intra in posesia unui exemplar Koenigsegg CCX trebuie sa aveti in cont cel putin un milion de euro.
Exemplatul CCX lovit in New York este al doilea cunoscut care sufera avarii importante dupa ce, in 2006, un norvegian a sarit intr-un sant la doar 18 ore dupa ce cumparase masina de la milionarul scandinav Tommy Sharif.
CCX dispune de un motor construit de la zero chiar de catre producatorul suedez. Este vorba de un V8 de 4.7 litri care produce 806 CP/6900 rpm si dispune de un cuplu maxim de 919 Nm/5700 rpm. Viteza maxima indicata de producator este de 417 km/h, acceeratia 0-100 realizandu-se in doar 3.2 secunde. Intr-un test realizat anul trecut, Koenigsegg CCX a batut supercaruri ca Mercedes Mclaren SLR 722 Edition, Murcielago LP640, Corvette Z06 si Porsche 911 GT2 la 0-300-0 km/h, realizand un timp de 29.2 secunde.

Niciun comentariu: