miercuri, februarie 25, 2009

Bugatti Veyron Centenaire Edition-Geneva 2009







Bugatti îşi va celebra aniversarea a 100 de ani, nu printr-o altă ediţie specială/limitată a celebrului Veyron, ci printr-un nou model despre care se crede că va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Geneva - Bugatti Centenaire Edition cu 1350 CP!

Desi nu are absolut nici un adversar cand vine vorba de calatorii transcontinentale realizate in cel mai scurt timp cu putinta (si, important, fara sacrificarea confortului), Bugatti Veyron a fost nevoit sa cedeze titlul de cea mai rapida masina a planetei salbaticului supercar american SSC Ultimate Aero.

Acum insa a sosit timpul revansei, pe care firma din Molsheim doreste sa si-o ia la salonul de la Geneva.

Momentul este cu atat mai bine ales cu cat Bugatti isi aniverseaza anul acesta centenarul, iar o companie care practic se identifica cu superlativul in materie de inginerie auto nu se poate prezenta la un atare eveniment doar un banal program de personalizare.

Cu cateva zile inainte de debutul evenimentului elvetian, au inceput sa circule zvonuri potrivit carora cel mai valoros nume din patrimoniul Volkswagen se va prezenta cu o versiune speciala al lui Veyron, botezata Centenaire Edition si animata de un propulsor de 1.350 CP!

Este vorba de acelasi monstruos agregat W16 quad-turbo de opt litri cilindree, evident cu cateva modificari tehnice, care va duce masina pana la o viteza (deocamdata teoretica) de 420 km/h.

Asta ar insemna aproximativ 7 km/h peste viteza atinsa de Ultimate Aero in cursa de record mondial si... un excelent motiv pentru continuarea acestei interesante curse a inarmarilor.

Niciun comentariu: