marți, ianuarie 20, 2009

"E timpul sa ne ridicam si sa incercam sa refacem America"








"E timpul sa ne ridicam si sa incercam sa refacem America", a declarat Barack Obama, in timpul Discursului de Inaugurare rostit, marti, la Washington, imediat dupa ce a depus juramantul de credinta in functia de presedinte al Statelor Unite. "Lumea s-a schimbat si noi trebuie sa ne schimbam odata cu ea", a afirmat Obama, care este primul afro-american care va conduce America.
Discursul sau a fost urmarit de doua milioane de persoane, aflate pe National Mall, in fata cladirii Congresului din capitala federala americana.
Peste 60 de agentii locale, statale si federale au participat la operatiunile de securitate, numai cei de la FBI avand peste 1.000 de agenti pe teren. La aceastia s-au adaugat 7.500 de soldati, 10.000 de membri ai Garzii Nationale si 25.000 de ofiteri din alte agentii.
Iata si "Fiara" prezidentiala ce-l va transporta pe Barack Obama: un Cadillac mai degraba desprins dintr-un film cu James Bond; ofera cel mai inalt nivel de protectie posibil si poate rezista chiar si atacurilor chimice.
Cat despre interiorul "Fiarei" informaţiile sunt ţinute secrete. Cei de la General Motors, care produc Cadillac, au semnat un contract de confidenţialitate.

Niciun comentariu: