joi, ianuarie 01, 2009

O rubrica de "Stiati ca..."





Winston Churchill a fost nascut intr-o toaleta a femeilor in timpul unui dans.

Hitler si Napoleon aveau fiecare numai cate un testicul.

Marilyn Monroe a avut 11 degete la picioare.

Apa calda cantareste mai mult decat cea rece (d'aia nu se spala unii ca le-a recomandat doctorul sa nu ridice greutati):)).

In cazinourile din Las Vegas nu sunt amplasate ceasuri.

Cea mai lunga limuzina. Cu cei 36 de metri ai sai, vehiculul americanului Jay Ohreberg este cea mai lunga limuzina din lume. Dotata cu o mini piscina, cu un bar si un pat pentru doua persoane, mult prea lunga masina va avea mari probleme atat la parcare cat si in mers, caci la viraje prea stranse ar putea derapa foarte usor; desigur dupa ce va obtine omologarea, caci autoritatile americane interzic accesul pe drumurile publice a unor vehicule mai lungi de 12m.

Cel mai bun remediu impotriva tusei excesive este un pumn de laxative, organismului tau ii va fi apoi frica sa mai tuseasca vreodata.

Abdul Kassem Ismael, mare vizir al Persiei în secolul al X-lea, nu se despărţea niciodată de cărţile sale. Cele 117.000 de volume erau cărate de 400 de cămile, dresate să meargă în ordine alfabetică.

Ati auzit de Google Earth, dar nu multi stiu ca exista un site numit Google Moon, care cartografiaza suprafata lunara si indica locul exact unde a aselenizat naveta Apollo.

Camilele au trei seturi de pleoape.

Inima crevetilor este localizata in cap.
Cateva picaturi de zeama de lamaie puse in nari desfunda nasul, fara sa dea dependenta.
Tratamentul este cam neplacut dar sigur.

O singura persoana din doua miliarde traieste 116 ani sau mai mult.

Un om obişnuit aşteaptă cam două săptămâni din viaţă culoarea verde a semaforului.

Un pahar cu apa fierbinte ingheata mai repede in frigider decat unul cu apa rece.

Aerul din interiorul casei este de obicei de 2 pana la 5 ori mai poluat decat cel din exterior (si poate ajunge pana la 10 ori).

Focul înaintează mai repede la deal decât la vale.

Sughitul trece daca va tineti mainile in apa foarte rece sau daca va intepati lobul urechilor cu unghia.

In parlamentul britanic, care numara 650 de membri, sunt doar 400 de locuri. Cine intarzie trebuie sa stea in picioare.

Vietatea cu cel mai mare creier in proportie cu corpul sau este furnica.

In medie oamenii se tem mai mult de paianjeni decat de moarte.

Luna noastra se departeaza de Pamant cu 3 cm pe an.

Pentagonul are dublu numarul de toalete de care este nevoie. Cand a fost construit legea impunea bai separate pentru albi si negri.

Femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un bărbat obişnuit între 2.000 şi 4.000 de cuvinte pe zi. Deci femeile vorbesc de două-trei ori mai mult decât bărbaţii. Diferenţa se vede la cupluri seara, când se aşează la masă, pentru că, în mod normal, el şi-a terminat cele 4.000 de cuvinte, nu mai are nimc de zis la sfârşitul zilei, dar s-ar putea ca ea să mai aibă de spus vreo 4.000-5.000 de cuvinte.

Cele mai mari frunze le are palmierul rafie de pe malurile Amazonului. Frunzele acestui palmier ajung pana la 22m lungime si circa 12m latime. 10 oameni se pot adaposti sub asemenea frunza.

In Africa de Nord creste un copac care contine foarte mult fosfor, ceea ce-l face sa lumineze, noaptea se poate citi sub el.

Pe tarmurile Marii Mediterane creste un arbore busola - pinul de Alepo. Are inaltimea de 10-15m iar trunchiul lui este inclinat intotdeauna spre sud. Dupa acest semn poti determina punctele cardinale.

Numerele pe care le folosim, (1, 2, 3, 4, etc.) sunt cunoscute drept numere arabe, diferite de numerele romane (I, II, III, IV, V, VI, etc.). Arabii au popularizat aceste numere, dar ele au fost initial folosite de comerciantii fenicieni, mult inainte, pentru a-si tine socotelile operatiunilor comerciale.Ti-ai pus intrebarea de ce aceste simboluri, cifrele feniciene, au fost alese pentru a fi folosite in viata de zi cu zi?Care este logica? De ce 1 este "unu",... de ce 2 este "doi"?Cifrele romane sunt usor si intuitiv de inteles, dar care este logica din spatele cifrelor feniciene?Totul se poate explica prin numarul de unghiuri!Daca vei scrie toate cifrele pe o foaie de hartie, (vezi poza atasata), in vechea lor forma, vei intelege imediat!Unghiurile sunt marcate cu "o"-uri.1 are un singur unghi.2 are doua unghiuri.3 are trei unghiuri.4 are patru unghiuri....Desi zero e o inventie mai recenta, de origine indiana, interesant, se respecta regula: zero unghiuri!

Soarele reprezinta 99,86 % din masa intregului sistem solar.

Limba unei balene albastre este lunga cat un elefant.

Bufnita isi poate rasuci capul la 360 de grade.

Orasele ocupa doar 2% din suprafata pamantului dar consuma 75% din resurse.

In Los Angeles exista mai putine persoane decat automobile.

Niciun comentariu: